PORTFOLIO
ANTOINE VAN LOOCKE
ANTOKU BETON
CISKA L'ECLUSE KASK GENT

 

Ik behaalde mijn Master in Fine Arts aan het Kask te Gent. Als deel van mijn opleiding en als toevoeging aan mijn artistiek proces, volgde ik stage in het ‘Knifeforging’ atelier van Antoine Van Loocke.


Als beeldhouwster ligt mijn focus binnen mijn werkproces op materiaal zoals het ‘verschijnt’ in mijn blik op de wereld. Mijn perceptueel vermogen is het beginpunt in mijn denkproces. Ik tracht op zoek te gaan naar de wezenlijke kwaliteiten van een materiaal om deze zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven in een uitgepuurde vormentaal. Het is door de vorm dat het materiaal tevoorschijn komt.


Materie is dus mijn leidraad in het maken van mijn sculpturen. De wijze waarop Antoine Van Loocke materiaal herwaardeert is uitzonderlijk. Naast techniek, materialenkennis en ervaring, is passie de grootste factor in dit werkproces  volgens mij. Ik heb het gevoel dat ik deze passie in zeker mate deel, en dat deze enkel versterkt kan worden door de samenwerking met Antoine Van Loocke.

 

De wereld van het ‘Knifeforging’ is voor mij onbekend alsook de manier waarop materialen hiervoor worden besteed. Het kan alleen maar bevorderend zijn om deze wereld te proeven, en deze kennis voort te zetten in mijn artistieke wereld.

 

https://ciskalecluse.wordpress.com